dinsdag 22 september 2015

De kussensloophype!

Jullie zullen het allemaal wel al gemerkt hebben maar OVERAL zie je de kussenslopen van de Zeeman (vooral) en Action (in mindere mate) voorbijkomen, en nee niet om ze te gebruiken als daadwerkelijke kussensloop maar als deel van een ontwerp. Meestal zijn het truien en soms ook al eens een jurkje.

En ja hoor... ook ik kon de verleiding niet weerstaan om 1 van die mooie fotoprints te gebruiken in een ontwerpje. Omdat mijn dochter nog maar 16 maanden is dacht ik meteen aan een jurkje. Aangezien de fotoprint duidelijk moet blijven konden er geen plooien of dergelijke verwerkt worden dus werd het een simpel A-lijn jurkje naar het patroon van de droomfabriek. http://dedroomfabriek.blogspot.be/2011/07/gratis-patroon-babyjurkje-maat-68-tm-92.html

Ik koos voor maat 98-104 small omdat ze een maat groter aanraden en ze momenteel (AL!!!) op maat 92 zit maar dat zit soms wel nog ruim .

Na de keuze van het patroon en de geschikte kussensloop (ik koos voor het roodborstje) begon ik te denken hoe ik het kon aanpakken. De schouderbandjes deed ik best niet in de kussensloopstof  aangezien er (druk)knoopjes in komen en dat snel kan gaan uitscheuren en ook moest het jurkje zowiezo gevoerd worden omdat de synthetische stof niet aangenaam is op de huid en ook fel gaat zweten. Dus eerst heb ik de kussensloop volledig losgetornd van de hoes zodat ik geen verlies had van de oppervlakte stof die ik wou gebruiken (heel voorzichtig want je trekt heel snel draden). Dan heb ik de fotoprint verlengd met een stuk effen paarse stof (die ik onlangs voor 2 euro gekocht had op een rommelmarkt en waarvan ik dacht dat ik ze misschien wel eens kon gebruiken bij een of ander klein/groter projectje) en die pastte perfect bij de kussensloop!


Het patroon werd erop gelegd en ik kon net mooi de tekening erop krijgen! het begon al serieus te kriebelen.

Eens alles geknipt was heb en ik alles op elkaar legde was ik meteen verliefd op hoe het eruit zag!


En toen begon het daadwerkelijke naaiproces :-) zo een A-lijntje is op zich snel klaar en diezelfde dag was dat ook het geval. Ik gebruikte mijn grijze kamsnaps om de schouderbandjes te sluiten en ondanks dat de grijze kleur de lelijkste is die ik in mijn doosje heb zitten pastte deze er perfect bij!

En zie hier het resultaat <3






Toen was het wachten tot onze poppemie wakker was en ik het jurkje eindelijk kan passen! Ze heeft er hier een roze body onder aan maar dat was maar voor de pas-sessie want ik ga er wat wit onder doen en een witte kousenbroek.





Stilstaan staat nog niet in haar woordenboekje dus het zijn geen scherpe foto's :-)

Wat ben ik fier!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten