maandag 18 januari 2016

To Swap or not to Swap, that's the question!

Op 1 van de vele facebookgroepjes waarop ik vaak kom, maakte iemand reclame voor haar eigen groepje: SwapperDapper: handgemaakt met liefde. Ik had al vaker van swapgroepjes gehoord en was toch nieuwsgierig. Ik werd lid en kwam te weten hoe het juist in zijn werk gaat. Eerst en vooral moest je je inschrijven om aan de swap mee te kunnen doen en dit d.m.v. het invullen van een infofiche, deze fiche werd dan na het afsluiten van de inschrijvingsperiode naar een persoon toegestuurd die jou d.m.v. loting als "swapmaatje" kreeg. Ikzelf kreeg tevens ook een fiche doorgestuurd van iemand waarvoor ik dan een cadeautje mocht maken. Mijn verbazing was groot toen bleek dat ik voor niemand minder dan Marieke, de oprichtster van deze groep een cadeau mocht maken! Ooooh de moed zonk me al in de schoenen... mijn allereerste keer en dan nog voor ze een bedreven "swapper" zijzelf heeft al aan meerdere swaps meegedaan en dus al heel wat ervaring... maarja... we maakten er het beste van! In haar fiche vond ik terug dat ze als hobby's: "social media checken" en "lezen" had dus ik dacht meteen aan een tablet/boeken-poef!  Op de FB-groep gratis naaipatronen had ik het perfecte patroon al eens gezien en dus deze ging het worden! Ook gaf ze in een antwoord aan dat het snel koud heeft en dus haalde ik dit patroontje vanop dezelfde facebookgroep naar boven: het poezelig warmtekussentje.De stofkeuze was heel makkelijk want ze blijkt een grote fan van de romantische bloemenpatroontjes dus bestelde ik dit stofje om eraan te kunnen beginnen.

De tablet/boeken-poef was mijn eerste project, een simpel en leuk patroon dat goed uitgelegd is. Het vullen dat ik deed met een trechter en de vulling van een oude zitzak, dit was wel een smodderboel maarja dat hoort er een beetje bij he ;-) Op het uiteindelijke resultaat zette ik met flex-folie haar blog-naam erop om hem wat te personaliseren!




Het volgende stuk was het warmtekussen, een zalig nekkussentje dat gevuld is met lijnzaad. Wederom veel gesmos met het lijnzaad maar zo handig om in huis te hebben op een koude winterdag!




Alles verliep vlot en in de action zag ik nog een vogelvoeder-kopje dat ook versierd is met zulke bloemen en ik moest meteen aan Marieke denken.... ik ging hiermee wel tegen de 100% handmade regel in en zal volgende keer proberen om me wel aan die "regel" te houden.

Toen kwam het moment om te versturen, dit moest voor een bepaalde datum gebeuren om zo zeker te zijn dat iedereen zijn pakje tegen de openingsdatum ontvangen zou hebben. Spijtig genoeg kwam er ineens het bericht dat 1 persoon zonder medeweten uit de groep was vertrokken en zijn "swapje" zou dus geen pakje ontvangen.... er werd gevraagd of er mensen waren die zich kandidaat wilden stellen om voor die persoon toch een pakje te maken. Ik wou zelf wel helpen maar wegens een druk werkschema zou het mij niet lukken om op zo een korte tijd (2 dagen) een pakje te maken... daarop kreeg ik een bericht dat ikzelf diegene was waarvoor er dus geen pakje zou zijn.... MAAAAAR er reageerden enkele superenthousiaste dames die mij toch wat wilden maken en zo mocht ik 2 pakjes ontvangen die voor de openingsdatum aankwamen! 














Het eerste pakje (roze inpakpapier) was van Tante Ann. dit vond ik erin:













  

  Een supertof verpleegster-tasje!



Een jurkje voor mijn dochter, gemaakt uit een 20 jaar oud stofje!


Een inpakpapier-houder, maar kan gerust voor vanalles gebruikt worden :-)








ook het tweede pakje was van Tania Vervaeke was super!



Dit zijn alle pakjes vooraleer ze uitgepakt werden.







Dit zat erin: een onderbroekje voor de dochter, een vilten cupcake, een zelfgemaakte scrub en een supermooie mutssjaal!!!!
Mij zul je dus zeker niet horen klagen over het feit dat diegene die normaal voor mij iets ging maken ineens niet meer mee deed! Mijn eigen swapmaatje was trouwens ook heel tevreden, ik heb het er blijkbaar toch goed vanaf gebracht :-) ze schreef er ook een leuk berichtje over op haar eigen blog Unique Marieke met deze foto:



Dus, mijn verdict is: TO SWAP! Ik ga zeker in de toekomst nog eens meedoen!!!

Groetjes,
Sarah

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het ook een heel toffe ervaring en ik ben zo blij dat er nog op tijd een oplossing was voor jou! En je hebt echt wel mooie dingen gekregen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was blij dat jij mijn swapmaatje was! De poef wordt hier al gebruikt! Zalig :) En ook het pittenkussentje in de nek is heerlijk! :) Ook de vogels weten de weg al naar je voederkopje :D
    Hopelijk tot de volgende keer!

    Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen