maandag 13 juli 2015

Geboortecadeautje voor de kleine Alexia

Op 5 juli 2015 werd er een piepklein meisje geboren in de familie. Voor we wisten wat het ging worden kocht ik al een soft cactus-stofje kocht waarvan ik dacht dat het voor zowel jongen als meisje kon, maar eens we te horen kregen dat het een meisje werd, bleek dat toch allemaal wat te "blauw" te worden!


Dus dan ging de keuze naar een stofje waar ik al lang gek van was, en dat echt iets voor een meisje is, namelijk dit roze whoopsy daisy stofje van soft cactus.



Dan begin je natuurlijk te brainstormen over wat je in zulke geboortepakketjes wil/kan steken en gelukkig is hier inspiratie genoeg voor te vinden! De facebookgroepen: "gratis naaipatronen", "naaien voor kinderen", "naaien voor vriendinnen", "stoffemiekes" zijn hierin echte aanraders, maar ook www.welke.nl en het alom bekende Pinterest zijn schatkisten waar je superveel ideeën kan halen!

Ik koos ervoor om een dekentje (was hier voor mijn dochtertje ook een toppertje), een jurkje ( ja natuurlijk!), een tut-doek (lekker tegen het neusje wrijven om te slapen) en een pampertasje (superhandig om in je handtas te steken) te maken.

Als eerste begon ik aan het dekentje, dit werd gewoon uit de hand getekend naar de afmetingen van ons park (wij hebben een rechthoekig park en de ideale maat), ik maakte er een effen donkerroze rand rond en aan de onderkant voorzag ik een lekker zachte en warme fleece. Ik heb het geheel dan nog met een aantal banen doorgestikt om verschuiven te voorkomen.


Dan het jurkje, dat werd een simpele geranium-dress waarvan je het patroon hier kan vinden http://www.made-by-rae.com/2013/01/free-little-geranium-dress-pattern/
Ik koos ervoor om met 2 kleuren te werken omdat ik dit mooier vind en vanachter is er een sluiting voorzien van kamsnaps.



Onderaan gebruikte ik 1 van mijn siersteken om de zoom mee af te werken, ben echt verkocht aan deze mooie bloemmetjes!



De tut-doek is eveneens een eigen patroontje, met lekker veel labeltjes om aan te prutsen en ook fleece aan de onderkant die zacht tegen haar gezichtje kan liggen. Via google zocht ik een mooi silhouette van een konijn en dat appliceerde ik erop met een zig-zagsteek die ik heel kort op elkaar zette.



Als laatste besliste ik om een pampertasje te maken wat superhandig is om in je handtas te steken en zo heb je altijd wat vochtige doekjes en enkele pampers bij de hand (zeker onmisbaar met een pasgeboren baby!) Het patroontje vond ik via gratis naaipatronen op volgende website: 
http://laloe.be/blog/2014/01/12/pampertasje-2-0-laloe-design-diaper-bag-2-0/ 

Ik koos voor dit patroontje omdat ik de uitsparing voor de vochtige doekjes leuk en handig vond. Ik moet toegeven dat ik wat heb zitten sukkelen om alles mooi op zijn plaats te krijgen, aangezien ik een lint toegevoegd heb rondom om het makkelijker te kunnen sluiten en dat zat 2 keer op de verkeerde plaats maar uiteindelijk zag ik wat ik verkeerd deed :-) Spijtig genoeg maakte ik er maar 1 foto van en dat is deze...


Eens alles klaar was, kocht ik een mooie doos in de Action, waar ik ook dit mooi houten hartje kocht met de tekst "made with love". Dat alles, samen met een schattig kaartje maakt een mooi geheel, al zeg ik het zelf ;-) de mama en papa waren toch heel enthousiast toen ik het vandaag aan hen overhandigde! Ik ben er superfier op!


Groetjes,
Sarah
 

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat mijn pampertasje je inspireerde! Mooi pakketje dat je samengesteld hebt! Groetjes, Heidi (Laloe.be)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad Heidi, uw pampertasje sprak me het meeste aan met de opening voor de doekjes! En de uitleg was ook duidelijk! Bedankt daarvoor!

      Groetjes,
      Sarah

      Verwijderen