maandag 18 januari 2016

To Swap or not to Swap, that's the question!

Op 1 van de vele facebookgroepjes waarop ik vaak kom, maakte iemand reclame voor haar eigen groepje: SwapperDapper: handgemaakt met liefde. Ik had al vaker van swapgroepjes gehoord en was toch nieuwsgierig. Ik werd lid en kwam te weten hoe het juist in zijn werk gaat. Eerst en vooral moest je je inschrijven om aan de swap mee te kunnen doen en dit d.m.v. het invullen van een infofiche, deze fiche werd dan na het afsluiten van de inschrijvingsperiode naar een persoon toegestuurd die jou d.m.v. loting als "swapmaatje" kreeg. Ikzelf kreeg tevens ook een fiche doorgestuurd van iemand waarvoor ik dan een cadeautje mocht maken. Mijn verbazing was groot toen bleek dat ik voor niemand minder dan Marieke, de oprichtster van deze groep een cadeau mocht maken! Ooooh de moed zonk me al in de schoenen... mijn allereerste keer en dan nog voor ze een bedreven "swapper" zijzelf heeft al aan meerdere swaps meegedaan en dus al heel wat ervaring... maarja... we maakten er het beste van! In haar fiche vond ik terug dat ze als hobby's: "social media checken" en "lezen" had dus ik dacht meteen aan een tablet/boeken-poef!  Op de FB-groep gratis naaipatronen had ik het perfecte patroon al eens gezien en dus deze ging het worden! Ook gaf ze in een antwoord aan dat het snel koud heeft en dus haalde ik dit patroontje vanop dezelfde facebookgroep naar boven: het poezelig warmtekussentje.De stofkeuze was heel makkelijk want ze blijkt een grote fan van de romantische bloemenpatroontjes dus bestelde ik dit stofje om eraan te kunnen beginnen.

De tablet/boeken-poef was mijn eerste project, een simpel en leuk patroon dat goed uitgelegd is. Het vullen dat ik deed met een trechter en de vulling van een oude zitzak, dit was wel een smodderboel maarja dat hoort er een beetje bij he ;-) Op het uiteindelijke resultaat zette ik met flex-folie haar blog-naam erop om hem wat te personaliseren!




Het volgende stuk was het warmtekussen, een zalig nekkussentje dat gevuld is met lijnzaad. Wederom veel gesmos met het lijnzaad maar zo handig om in huis te hebben op een koude winterdag!




Alles verliep vlot en in de action zag ik nog een vogelvoeder-kopje dat ook versierd is met zulke bloemen en ik moest meteen aan Marieke denken.... ik ging hiermee wel tegen de 100% handmade regel in en zal volgende keer proberen om me wel aan die "regel" te houden.

Toen kwam het moment om te versturen, dit moest voor een bepaalde datum gebeuren om zo zeker te zijn dat iedereen zijn pakje tegen de openingsdatum ontvangen zou hebben. Spijtig genoeg kwam er ineens het bericht dat 1 persoon zonder medeweten uit de groep was vertrokken en zijn "swapje" zou dus geen pakje ontvangen.... er werd gevraagd of er mensen waren die zich kandidaat wilden stellen om voor die persoon toch een pakje te maken. Ik wou zelf wel helpen maar wegens een druk werkschema zou het mij niet lukken om op zo een korte tijd (2 dagen) een pakje te maken... daarop kreeg ik een bericht dat ikzelf diegene was waarvoor er dus geen pakje zou zijn.... MAAAAAR er reageerden enkele superenthousiaste dames die mij toch wat wilden maken en zo mocht ik 2 pakjes ontvangen die voor de openingsdatum aankwamen! 














Het eerste pakje (roze inpakpapier) was van Tante Ann. dit vond ik erin:













  

  Een supertof verpleegster-tasje!



Een jurkje voor mijn dochter, gemaakt uit een 20 jaar oud stofje!


Een inpakpapier-houder, maar kan gerust voor vanalles gebruikt worden :-)








ook het tweede pakje was van Tania Vervaeke was super!



Dit zijn alle pakjes vooraleer ze uitgepakt werden.







Dit zat erin: een onderbroekje voor de dochter, een vilten cupcake, een zelfgemaakte scrub en een supermooie mutssjaal!!!!
Mij zul je dus zeker niet horen klagen over het feit dat diegene die normaal voor mij iets ging maken ineens niet meer mee deed! Mijn eigen swapmaatje was trouwens ook heel tevreden, ik heb het er blijkbaar toch goed vanaf gebracht :-) ze schreef er ook een leuk berichtje over op haar eigen blog Unique Marieke met deze foto:



Dus, mijn verdict is: TO SWAP! Ik ga zeker in de toekomst nog eens meedoen!!!

Groetjes,
Sarah

dinsdag 22 september 2015

De kussensloophype!

Jullie zullen het allemaal wel al gemerkt hebben maar OVERAL zie je de kussenslopen van de Zeeman (vooral) en Action (in mindere mate) voorbijkomen, en nee niet om ze te gebruiken als daadwerkelijke kussensloop maar als deel van een ontwerp. Meestal zijn het truien en soms ook al eens een jurkje.

En ja hoor... ook ik kon de verleiding niet weerstaan om 1 van die mooie fotoprints te gebruiken in een ontwerpje. Omdat mijn dochter nog maar 16 maanden is dacht ik meteen aan een jurkje. Aangezien de fotoprint duidelijk moet blijven konden er geen plooien of dergelijke verwerkt worden dus werd het een simpel A-lijn jurkje naar het patroon van de droomfabriek. http://dedroomfabriek.blogspot.be/2011/07/gratis-patroon-babyjurkje-maat-68-tm-92.html

Ik koos voor maat 98-104 small omdat ze een maat groter aanraden en ze momenteel (AL!!!) op maat 92 zit maar dat zit soms wel nog ruim .

Na de keuze van het patroon en de geschikte kussensloop (ik koos voor het roodborstje) begon ik te denken hoe ik het kon aanpakken. De schouderbandjes deed ik best niet in de kussensloopstof  aangezien er (druk)knoopjes in komen en dat snel kan gaan uitscheuren en ook moest het jurkje zowiezo gevoerd worden omdat de synthetische stof niet aangenaam is op de huid en ook fel gaat zweten. Dus eerst heb ik de kussensloop volledig losgetornd van de hoes zodat ik geen verlies had van de oppervlakte stof die ik wou gebruiken (heel voorzichtig want je trekt heel snel draden). Dan heb ik de fotoprint verlengd met een stuk effen paarse stof (die ik onlangs voor 2 euro gekocht had op een rommelmarkt en waarvan ik dacht dat ik ze misschien wel eens kon gebruiken bij een of ander klein/groter projectje) en die pastte perfect bij de kussensloop!


Het patroon werd erop gelegd en ik kon net mooi de tekening erop krijgen! het begon al serieus te kriebelen.

Eens alles geknipt was heb en ik alles op elkaar legde was ik meteen verliefd op hoe het eruit zag!


En toen begon het daadwerkelijke naaiproces :-) zo een A-lijntje is op zich snel klaar en diezelfde dag was dat ook het geval. Ik gebruikte mijn grijze kamsnaps om de schouderbandjes te sluiten en ondanks dat de grijze kleur de lelijkste is die ik in mijn doosje heb zitten pastte deze er perfect bij!

En zie hier het resultaat <3






Toen was het wachten tot onze poppemie wakker was en ik het jurkje eindelijk kan passen! Ze heeft er hier een roze body onder aan maar dat was maar voor de pas-sessie want ik ga er wat wit onder doen en een witte kousenbroek.





Stilstaan staat nog niet in haar woordenboekje dus het zijn geen scherpe foto's :-)

Wat ben ik fier!!!






maandag 13 juli 2015

Geboortecadeautje voor de kleine Alexia

Op 5 juli 2015 werd er een piepklein meisje geboren in de familie. Voor we wisten wat het ging worden kocht ik al een soft cactus-stofje kocht waarvan ik dacht dat het voor zowel jongen als meisje kon, maar eens we te horen kregen dat het een meisje werd, bleek dat toch allemaal wat te "blauw" te worden!


Dus dan ging de keuze naar een stofje waar ik al lang gek van was, en dat echt iets voor een meisje is, namelijk dit roze whoopsy daisy stofje van soft cactus.



Dan begin je natuurlijk te brainstormen over wat je in zulke geboortepakketjes wil/kan steken en gelukkig is hier inspiratie genoeg voor te vinden! De facebookgroepen: "gratis naaipatronen", "naaien voor kinderen", "naaien voor vriendinnen", "stoffemiekes" zijn hierin echte aanraders, maar ook www.welke.nl en het alom bekende Pinterest zijn schatkisten waar je superveel ideeën kan halen!

Ik koos ervoor om een dekentje (was hier voor mijn dochtertje ook een toppertje), een jurkje ( ja natuurlijk!), een tut-doek (lekker tegen het neusje wrijven om te slapen) en een pampertasje (superhandig om in je handtas te steken) te maken.

Als eerste begon ik aan het dekentje, dit werd gewoon uit de hand getekend naar de afmetingen van ons park (wij hebben een rechthoekig park en de ideale maat), ik maakte er een effen donkerroze rand rond en aan de onderkant voorzag ik een lekker zachte en warme fleece. Ik heb het geheel dan nog met een aantal banen doorgestikt om verschuiven te voorkomen.


Dan het jurkje, dat werd een simpele geranium-dress waarvan je het patroon hier kan vinden http://www.made-by-rae.com/2013/01/free-little-geranium-dress-pattern/
Ik koos ervoor om met 2 kleuren te werken omdat ik dit mooier vind en vanachter is er een sluiting voorzien van kamsnaps.



Onderaan gebruikte ik 1 van mijn siersteken om de zoom mee af te werken, ben echt verkocht aan deze mooie bloemmetjes!



De tut-doek is eveneens een eigen patroontje, met lekker veel labeltjes om aan te prutsen en ook fleece aan de onderkant die zacht tegen haar gezichtje kan liggen. Via google zocht ik een mooi silhouette van een konijn en dat appliceerde ik erop met een zig-zagsteek die ik heel kort op elkaar zette.



Als laatste besliste ik om een pampertasje te maken wat superhandig is om in je handtas te steken en zo heb je altijd wat vochtige doekjes en enkele pampers bij de hand (zeker onmisbaar met een pasgeboren baby!) Het patroontje vond ik via gratis naaipatronen op volgende website: 
http://laloe.be/blog/2014/01/12/pampertasje-2-0-laloe-design-diaper-bag-2-0/ 

Ik koos voor dit patroontje omdat ik de uitsparing voor de vochtige doekjes leuk en handig vond. Ik moet toegeven dat ik wat heb zitten sukkelen om alles mooi op zijn plaats te krijgen, aangezien ik een lint toegevoegd heb rondom om het makkelijker te kunnen sluiten en dat zat 2 keer op de verkeerde plaats maar uiteindelijk zag ik wat ik verkeerd deed :-) Spijtig genoeg maakte ik er maar 1 foto van en dat is deze...


Eens alles klaar was, kocht ik een mooie doos in de Action, waar ik ook dit mooi houten hartje kocht met de tekst "made with love". Dat alles, samen met een schattig kaartje maakt een mooi geheel, al zeg ik het zelf ;-) de mama en papa waren toch heel enthousiast toen ik het vandaag aan hen overhandigde! Ik ben er superfier op!


Groetjes,
Sarah
 

Hallo

Hallo,

Ik ben Sarah, 29 jaar en sinds mei 2014 de trotse mama van een prachtige dochter genaamd Lena.

Tijdens mijn schoolperiode leerde ik de basis van het naaien, al was dit toen niet echt heel interessant ;-) Toch heeft die basis-vaardigheid nu zijn vruchten afgeworpen!

Sinds ik mama ben en altijd droomde van een dochtertje met jurkjes, rokjes en staartjes heb ik mezelf een naaimachine aangeschaft met het idee om heel wat kledingstukjes zelf te maken.

Tot nu toe maakte ik al heel wat dingetjes maar vanaf vandaag (13/07/2015) ga ik mijn "creaties" hier bijhouden. Ik werk graag met zowel betaalpatroontjes als gratis patroontjes. Ik zal de link of info waar je deze kan vinden bij het bericht posten voor diegene die hierin interesse heeft.

Hopelijk vinden jullie hier wat inspiratie!

Groetjes!
Sarah